ALİAĞA ÜLKÜ OCAKLARI BAŞKANI ADEM ÖREN'DEN AÇIKLAMA

Aliağa Ülkü Ocakları Başkanı Adem Ören, 1915 sözde ermeni olaylarına ilişkin basın açıklaması yaptı.

İşte o açıklama;

"Değerli basın mensupları;
 Şüphesizki Başbakan Erdoğan’ın, Ulusal Egemenliğimizin yıl dönümü olan bir günde yaptığı talihsiz açıklamalar, ülkemizin bu anlamlı gününe gölge düşürmüştür. 
    Türk milletini bu açıklaması ile bir kez daha hayrete düşüren başbakan, nasıl olurda tarih boyunca şanıyla şerefiyle mücadele eden bu şanlı milleti  böylesine bir uydurulmuş olayı yapmış gibi gösterir nitelikte bir açıklamada bulunur. Ecdadımız tarihin hiçbir safhasında ne olursa olsun başka milletlere mensup insanlara yönelik hiç bir zülüm ve eğilim içinde bulunmamıştır.
    Nasıl olurda Ermenistandaki  gösterilerde Bayrağımıza ve büyük Türk milletine yapılan bu saygısızlığı görmezden gelip buda yetmezmiş gibi ülkemizin başbakanı yaptığı açıklamayla alenen Ermenilere  destek verir nitelikte olması akıllara durgunluk vermektedir. 
    Ermenistan da bayrağımıza yapılan bu çirkin saldırıya birilerinin verecek cevabı olmasada Biz Ülkücü Hareket olarak Ermenisdan devletini kınıyor böylesine bir millete de kesinlikle ve kesinlikle Büyük Türk milletinin vereceği bir hesabı yoktur diyoruz.
    Tarihi hakikatlerin tahkik edilmesine yanaşmayanlar, elbette bu alanda söyleyecek sözlerinin olmadığını bilmektedirler.90 yıldır Ermeni lobilerinin yapamadığını ne yazık ki başbakan Erdoğan ulusal eğemenliğimizin yıl dönümünde yaparak hem Türk halkının hem de Aziz şehitlerimizin ruhlarını incitmiş kemiklerini sızlatmıştır. 
    Başbakanın yapmış olduğu bu açıklama Erivan’da, Brüksel’de, Washington’da büyük sevinç uyandırırken, ne yazık ki Erzurum’da, Bayburt’ta, Kars’ta ise büyük bir şaşkınlık ve üzüntü oluşturmuştur.
Ermeni çetelerinin akla durgunluk veren katliamlar yaptığı, evleri, tarlaları ateşe verdiği günlerin acısı hala tazeliğini korumaktadır. Doğu Anadolu bölgemizde hemen her evde Ermeni çetelerinin yaptığı barbarlığın izlerine rastlamak mümkündür. 
Sayın başbakana soruyoruz. Acaba bu açıklamalar bir algı operasyonun parçası mı ? yoksa Ermeni soykırımı” iddiasının resmen tanınmasına yönelik bir işaret taşı mıdır? Tüm kesimlerin bu sorular üzerinde düşünmesi gerekmektedir.
Şanlı Türk devleti ve milletini böylesine uydurma ve kesin delilleri bile olmayan soykırım lobilerinin tuzağına hiç kimse düşüremez .
Hal böyleyken, bir önleme ve koruma projesi olan tehciri “insanlık suçu” olarak değerlendirmek; aklın, vicdanın ve tarihin kabul edebileceği bir hüküm değildir. 
İnanıyoruz ki Türk tarihine kara bir leke olarak geçen bu açıklamayı büyük Türk milletinin vicdanı kabul etmeyecektir."

                        ALİAĞA ÜLKÜ OCAKLARI BAŞKANI
                                ADEM ÖREN