ALİAĞA BELEDİYESİ NİSAN AYI OLAĞAN MECLİSİ TOPLANDI

Nisan ayı meclisi 6 Mart 2018 tarihli meclis tutanağının okunup oylanması ile başladı. Encümen üye seçimi yapılarak bir yıl boyunca görev yapacak olan komisyonlar belirlendi. Yapılan gizli oylamada Murat Yaman ve Ulviye Öztürk oy çokluğu ile Encümen Üyeliğine seçildi.


ALİAĞA BELEDİYESİ NİSAN AYI OLAĞAN MECLİSİ TOPLANDI

ENCÜMEN VE KOMİSYON ÜYELERİ BELİRLENDİ

Encümen üye seçimlerinin ardından komisyonların belirlenmesi ve komisyonlarda bir yıl boyunca görev yapacak olan meclis üyelerinin seçimine geçildi. İşaret usulü yapılan oylamada İmar Komisyonuna; Emriye Erdoğan, Altan Yıldırım, Kerim Taşçı, Emre Erdem, Ulviye Öztürk,

Plan ve Bütçe Komisyonuna; Murat Kuzumoğlu, Hilkat Çelik, Erdal Önal, İsmail Önal, Bahar Deniz,

Çevre Sağlık Komisyonuna; Emriye Erdoğan, Murat Kuzumoğlu, Mustafa Uzunoğlu, Yaşar Gidici, Ulviye Öztürk, Esnaf Komisyonuna ise; Altan Yıldırım, Hilkat Çelik, Fatma Bayar, Arslan Erol Mete, Bahar Deniz oy birliği ile seçildi.   

 

22.02.2007 tarih ve 26442 Sayılı Resmi Gazete'de yayımlanarak yürürlüğe giren Belediye ve Bağlı Kuruluşları ile Mahalli İdare Birlikleri Norm Kadro İlke ve Standartlarına Dair Yönetmeliğe istinaden görülen lüzum üzerine; 09.03.2007 tarih ve 4/12 sayılı meclis kararıyla tahsis edilen 7.Derece Şef kadrosunda görev yapan Ahucan Peker'in kadrosunun 3.Derece Şef kadrosu ile 03.01.2012 tarih ve 9 sayılı meclis kararıyla tahsis edilen 4.Derece Şef kadrosunda görev yapan Erdem Kavak'ın kadrosunun 3.Derece Şef kadrosu ile 01.10.2013 tarih ve 163 sayılı meclis kararıyla tahsis edilen 5.Derece Mimar kadrosunda görev yapan Burcu Gültay Serezli'nin kadrosunun 3.Derece Mimar kadrosu ile değiştirilmesi yönünde hazırlanan 3 Sayılı Dolu Kadro Değişikliği Cetvelinin, 5393 Sayılı Belediye Kanunu'nun 49.maddesi uyarınca onaylanması hususunun görüşüldüğü üçüncü madde oy birliği ile kabul edildi.

 

İlçemiz Merkezine 2005 yılında verilmeye başlanan ve halen 18.509 ailenin faydalandığı doğalgaz kullanımına ilişkin 6360 Sayılı Kanun gereği; Gaz verilecek alanın tüm Aliağa İlçe Sınırlarını kapsayacak (Helvacı ve Yenişakran Mahalleleri) şekilde kapsamının genişletilmesi hususunun görüşüldüğü beşinci madde oy birliği ile İmar Komisyonuna havale edildi.

 

İKİNCİ BİRLEŞİM CUMA GÜNÜ

Meclis gündeminde yer alan ‘2017 Yılı Faaliyet Raporunun Görüşülmesi’, ‘Denetim Komisyonu Raporunun Meclisin Bilgisine Sunulması’ ile ‘Komisyon Raporları’nın 6 Nisan Cuma günü saat 18.00’de yapılacak olan ikinci birleşimde görüşülmesine oy birliği ile karar verildi.